Новите тенденции в дизайна през 2018 г.

Новите тенденции в дизайна през 2018 г.
December 14, 2017 DMG Blogger
Графичния дизайн през 2018 г.

В ерата на дигиталното изкуство, тенденциите в  графичния дизайн може буквално да се изпарят в рамките на една година.  Това, което е било модерно преди година може да изглежда напълно демоде през 2018. Разбира се, има тенденции, които се запазват във времето.

Следващата година ще бъде годината на лудите дизайни, експерименти и диво въображение. Но нека да не губим време в обяснения. Време е да разберете кои тенденции в дизайна ще бъдат хитови за 2018 година.

Ефектите тип „Бъг“

Повреденото изображение или още ефектът „бъг“ е една от най-популярните тенденции в цифровия цвят напоследък. Очевидно това, което някога беше досадно на зрителя, вече се е превърнало в изискан ефект.

Двойна експозиция

Да бъдем напълно честни – тази техника е любима на публиката от няколко години насам. Въпреки че някои дизайнери загърбиха техниката за известно време, ние определено виждаме ново задвижване в същата посока. Ето няколко невероятни примера.

Изрязана типография

Тя беше доста популярна и през 2017, но определено няма да спре да се развива и през следващата година. Изкуството да знаеш коя част от буквите да изтриеш, така че аудиторията да не се чуди какво по дяволите си искал да напишеш е много умело качество. Тук наистина се изисква много креативност, перспектива и професионализъм.

3D дизайн в един цвят

Предполагаме, вече сте забелязали тази тенденция – продуктови презентации, използващи абсолютно същата тоналност като цвета на самия продукт. Продуктът наистина изпъква с включването на 3D ефект и светлосенки.

Цветови преливки/градиенти

Когато Instagram промениха логото си през 2016 г. никой не мислеше, че градиентите ще се превърнат в такава тенденция. Независимо, че аудиторията не беше сигурна за тази техника в началото, сега я виждаме на доста места, използвана по умел начин.

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*