Пет книги за дигитален маркетинг през 2018 г., които искаме да си вземем за лятната ваканция

Пет книги за дигитален маркетинг през 2018 г., които искаме да си вземем за лятната ваканция
August 7, 2018 DMG Blogging
книги дигитален маркетинг

За някои летните почивки приключиха, за други тепърва започват. Най-горещият месец от годината (надяваме се) – август – и тази година ни очаква с обещания за морски вълни и почивка от ежедневието. А какво върви най-добре с почивка, сетихте се – хубава книга.

В морето от книги, които се издават всеки месец понякога е трудно да се ориентира човек какво да купи и кое ще му бъде интересно и полезно. Затова тази година си направихме труда да се огледаме какво ново има на книжния пазар и естествено по темата, която ни вълнува най-много – дигитален маркетинг.

Ето и нашият избор за няколко книги, които бихме искали да вземем със себе си на морето.

 

  1. Killing Marketing: How Innovative Businesses Are Turning Marketing Cost Into Profit

killing marketing

Двама от най-големите специалисти в контент маркетинга продължават своята серия от книги с килър заглавие, което може да заинтригува всеки изкушен от маркетинг тематиката като цяло. Книгата се базира на разбирането, че промяната в пазарните условия трябва да доведе и до промяна в установения начин по който работят маркетинг отделите последните 75 години. Нямаме търпение да разберем дали 4,7 рейтинга на книгата в Амазон е заслужен.

 

  1. Top of Mind: Use Content to Unleash Your Influence and Engage Those Who Matter To You

tof of mind

Продължаваме с контента явно и предимно, защото споделяме мнението на автора, че бизнесът никога не е просто бизнес, винаги става дума за връзки и лични преживявания. Авторът на книгата – Джон Хол е създател на компанията Influence & Co., която в момента е една от „най-обещаващите компании в САЩ“ според Форбс. Целта на книгата е да даде полезни съвети как да използваме съдържанието, за да поставим брандовете, с които работим, на първо място в съзнанието на десижън мейкърите.

 

  1. Tap: Unlocking the Mobile Economy

TAP mobile economy

Харесахме си и една книга от миналата година, която звучи обещаващо. Всички маркетолози виждаме с каква скорост се развиват мобилните технологии и огромното им влияние в дигиталния маркетинг. Само за няколко години мобилната реклама зае почтено място сред предпочитаните рекламни канали и продължава да расте. Така че всяко добре написано четиво по въпроса е добре дошло. Автор на книгата е Анандия Гус, професор в училището по бизнес на Ню Йоркският Университет и през 2017 е признат за един от 30-те човека, които най-вероятно ще определят бъдещето на бизнес мениджмънта от Thinkers50.

 

  1. The Social Organism: A Radical Understanding of Social Media to Transform Your Business and Life

The Social organism

Накъде без социалните медии?! Книгата ни заинтригува със сравнението, което прави между социалните медии и правилата в света на биологията. Постоянните промени между различните социални медии, както и вътре в самите тях изискват от нас дигиталните специалисти да разбираме в детайли характера им на дълбока свързаност. По този начин ще бъдем в състояние да предложим на клиентите си много по-точни от стратегическа гледна точка планове за управление.

 

  1. The End of Competitive Advantage: How to Keep Your Strategy Moving as Fast as Your Business

The end of competitive advantage

Стратегическото планиране е в основата на всички успешни маркетингови дейности. В днешния променлив свят всяка възможност за по-дълбоко разбиране на успешните и доказано работещи стратегически подходи може да представлява перцето, което надделява при взимането на правилните решения за бизнеса. Рита Гънтър МакГрат е професор в Columbia Business School и световно признат експерт в стратегическото планиране.

 

А хубавото на днешната дигитална епоха е, че дори не е необходимо да се подготвяме предварително, за да занесем интересно четиво на плажа. Всяка от предложените книги е на разположение в дигитален формат. Заповядайте с нас, Digital Marketing Group, на интересно дигитално приключение с книгите, които подбрахме за лятната ваканция.

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*